5 de novembre.- Sortida al Delta del Llobregat

cartellexcursiodelta

Vuitena sortida del grup excursionista de l’Ateneu llibertari de Gràcia. Aquesta vegada anirem a visitar l’Espai Natural del Delta del Llobregat que, malgrat estar tan a prop, és un gran desconegut. Gaudirem d’una variada flora i fauna, en especial d’ocells (inclosos els de ferro, molt nombrosos a la zona, je je).
Per tal d’enriquir la sortida esperem comptar amb la companyia d’un company biòleg que ens explicarà les característiques pròpies de cada espècie. Cal recordar que no està permès entrar amb gossos als espais protegits. Es recomanable portar binocles o prismàtics.
El timing aproximat serà el següent:

– 8,00 h. Plaça de la Vila. Agafarem el metro a la parada de Diagonal L5 fins a Collblanc. Allí farem transbordament i agafarem la L9 fins a la parada de Les Moreres. Baixarem i prendrem un camí que voreja el riu fins l’entrada del parc (on posa la “i”) amb una durada aproximada de 1h45. Aquí hi han taules de picnic on podrem esmorzar.

Entrada del Parc. Aquí podrem esmorzar.
-10 h. Inici de les Rutes 1 i 2. Caminarem seguint el riu fins la desembocadura on podrem gaudir des del mirador d’una bona vista del lloc. Després anirem als aguaits de l’estany de Cal Tet on contemplarem especies d’aus i ocells (aquí s’ha d’estar en silenci i amb els mòbils apagats) per regressar al punt de partida (on posa la “i”) amb una durada aproximada de 3h.
Un cop aquí i en funció del temps que haguem estat, de l’hora i de les ganes de cadascuna, se’ns presenten varies opcions:
a) Fer la Ruta 3, amb una durada aproximada de 2 hores, que va fins els miradors de Bunyola, Carabiners i Semáfor, per regressar al Parking (on posa P) i d’aquí a dinar al Parc Nou del Prat de Llobregat, on hi han taules de pícnic i un xiringuito (35 minuts més).
b) No fem la Ruta 3 i ens anem al Parc Nou a dinar, passant pel Pàrquing (P), on a prop hi ha un mirador d’avions (45 minuts)
c) Dividir-nos en dos grups: un fa la Ruta 3 i l’altre s’espera en el Parking o se’n va al Parc Nou, per si no volen esperar-se i agafar taules.

deltallob

Deixa un comentari