Dissabte 11 de febrer a les 12 h sortida Ruta llibertària del Poblet des de La Sedeta.

Aquest dissabte 11 de febrer, les nostres companyes de l’Ateneu, la Bretxa llibertàries del Poblet, organitzen la primera Ruta històrica i llibertària del barri del Poblet, sortirà a les 12 h de davant de la Sedeta (C.Sicilia 321) i finalitzarà amb un vermut .

bretxa_ruta

Poca gent de Barcelona sap que els carrers que envolten la Sagrada Família conformaven l’antic barri del Poblet. Fins i tot, moltes de les actuals veïnes tan avesades a viure entre la jungla del consumisme irracional i la predació del turisme desconeixen la realitat històri­ca del seu barri.

Durant la primera meitat del segle XX al barrí del Poblet estaven ubicades un nombre important de fàbriques, en les quals es van protagonitzar importants lluites obreres. Per les se ves llambordes també van deixar petjada la revolució social de l’any 36, la lluita antifranquista i l’intent d’emancipació de l’esser humà, a través de la cultura i el coneixement, vehiculat pels ateneus llibertaris.

La Bretxa llibertàries del Poblet, tot realitzant un exercici de memòria històrica, organitza la seva primera ruta històrica llibertària, amb la intenció de rescabalar de l’oblit aquella part del seu barri més compromesa amb la lluita social.

Deixa un comentari