Us informem de les últimes novetats ateneistíques:

– A partir d’aquest dilluns es torna a obrir el menjador popular vegà de l’Ateneu, amb un nou projecte, ara anomenat La Lima.
– Dimecres 19 a les 19h. (Dins la col·laboració Ateneu-Ajoblanco). Inauguració i presentació per l’autora, Rosa Calull, a l’Espai Ajoblanco, de l’exposició “Els Guna Yala”. És una versió ampliada de l’expo que ha pogut ser vista a l’Ateneu durant la segona quinzena de març.
– Dissabte 22 tenim sortida del Grup Excursionista. Aquestes són les dades que ens han apuntat des del Grup Excursionista:
“Olesa de Montserrat – Puig Ventós – Olesa de Montserrat
Distància: 13,63 km
Desnivell total de pujada: 530 metres
Hora de trobada: 08:00 a la Plaça Vila de Gràcia
Hora de sortida del tren: 08:58 de Plaça Espanya (FGC – Línia S4)
Hora d’arribada a Olesa: 09:54

El tren fins a Olesa són 3 zones; la T-10 costa 26,75€ i el bitllet senzill són 4 €
Aconsellem portar protecció solar per l’època de l’any i perquè hi ha trams de l’excursió on no hi trobarem ombra.”
– Dissabte 22. 19h. Inauguració petita expo sobre Remedios Varo i Taula rodona amb: Dolors Marín (historiadora), Ma Jose González (Prof de la UB) i Mercè Ibarz (escriptora i periodista)
Informació sobre Remedios Varo:
La Varo és una pintora surrealista molt valorada als EUA i a Mèxic i catalogada a la mateixa alçada (o més) que l’arxi-famosa Frida Khalo. Va néixer a Anglès (un poblet de Girona), va estudiar a la Residencia de Estudiantes (va ser amiga de Dalí) i després va viure a la Plaça Lesseps del barri de Gràcia (1932-37). Van ser els anys que va viure al barri quan va començar a fer exposicions com a pintora i va començar la seva carrera artística. 
Remedios va ser una dona trencadora amb la moral del seu temps que va viure fora de les normes morals de la societat dels seu temps. Es va relacionar amb les avantguardes artístiques i el sindicat de dibuixants de la CNT (al que va pertànyer). Va ser en molts aspectes una dona lliure i creativa. A l’any 1936 el poeta surrealista i trostquista, Peret, va venir a Barcelona a lluitar al costat dels revolucionaris, es va inscriure voluntari a la columna Durruti i es va enamorar de la Remedios. Després dels fets de maig del 37 la parella va fugir a França perseguida per l’estalinisme. La Gestapo els detindrà posteriorment i Remedios fou torturada. Al final, com a la peli del Bogart, la parella va arribar a Casablanca d’on varen fugir a Mèxic. Es allí on Remedios va seguir desenvolupant el seu món oníric i la seva gran sensibilitat, deixant-nos una obra única, un dels màxims exponents del surrealisme…
Objectius de les activitats sobre Remedios Varo:
Reivindicar la seva memòria, la seva obra i els valors que representa. Promoure la creació d’un moviment al barri perquè es posi els seu nom a una plaça, carrer o centre d’ensenyament. Es dona la situació que hi ha un procés encetat de canvi de nom del carrer Secretari Coloma i, també de l’Institut amb el mateix nom. El Secretari Coloma va ser el primer Inquisidor responsable de l’expulsió dels jueus del pais. El nom del carrer té el seu origen en l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat . Al 1940 es va substituir el de Pau Alsina (primer diputat obrer de l’Estat) pel del Secretari Coloma. Sembla que ja hi ha un carrer Remedios Varo a la ciutat (fora del barri) i això potser fa més difícil aconseguir un carrer a Gràcia.Ja es veurà, potser un Centre d”Ensenyament sigui més senzill.
https://www.facebook.com/events/1015561851907938/
http://elpais.com/diario/2008/12/06/catalunya/1228529241_850215.html
http://elpais.com/diario/2008/12/06/catalunya/1228529241_850215.html
http://www.swagger.mx/diseno/remedios-varo-pinturas-curiosidades
http://www.swagger.mx/diseno/remedios-varo-exposicion-museo-de-arte-moderno
http://www.rtve.es/television/20140406/remedios-varo-tan-imprescindible-como-invisible/910102.shtml
http://www.rtve.es/alacarta/videos/imprescindibles/imprescindibles-pintora-remedios-varo-presentacion/2484718/
– 23 d’abril Sant Jordi. (“en procés”) Paradeta, amb llibres, micro obert i quincalla. organitzat per La Bretxa i els Bio-lentos. Lloc: Plaça de la Revolució
– 26 d’abril. Nits de Ciència. 20h. Presentació del Projecte ConCiencias
– 27 d’abril. 19h. Setmana Remedios Varo. Projecció de Documental presentat per Ma Jose González.

Deixa un comentari