IV Ruta Llibertària del barri de Gràcia

Demà Dissabte 10 de març, fem la IV Ruta Llibertària del barri de Gràcia, aquest cop d’un període històric especialment gris: la llarga Dictadura de Franco i la Transició (Transacció). Aquesta quarta ruta tanca el cicle de rutes que el grup de memòria històrica de l’Ateneu Llibertari de Gràcia va iniciar en la tardor del 2015.

Iniciarrutacebolletaem el recorregut a les 10.30 a la Plaça de la Vila. Parlarem d’un període de repressió i exili, però també de resistència. Situarem al barri l’entrada de Franco, la persecució del moviment anarquista, llibertaris del barri que van haver d’exiliar-se i d’uns altres que es van quedar. Farem especial esment a la família Cruzado, Alorda i Zapata. També dels del Camp d’en Grassot i la seva cooperativa L’Espigoladora. Del duríssim període de clandestinitat, de per on es va moure el maquis i posteriorment el Mil i l’Olla, i ja amb la mort del dictador què va ser d’aquell florent moviment llibertari amb noves formes com, entre d’altres, l’alliberament sexual. I d’aquell bastió que es mantindria al barri, com l’Ateneu llibertari del carrer Perill.

Per qui ens vulgui acompanyar…  recorrerem els seus carrers per acabar en l’actual Ateneu llibertari del carrer Alzina, on farem un pica-pica i qui vulgui podrà aconseguir la revista de la IV Ruta.

Deixa un comentari