Activitats del mes de gener a l'Ateneu Llibertari de Gràcia

ateneu-gener-web2

– dimarts dia 17 a les 19 h
PRESENTACIÓ de la revista “HUMO” i la plataforma virtual “NOTACIONES ABISALES”.
Unes companyes arribades des de l’Argentina ens explicaran de què va  una revista-llibre anual d’assajos i cròniques com HUMO i la plataforma virtual NOTACIONES ABISALES que considera el cos com a creador de coneixement.
www.notacionesabisales.com/

– dimecres dia 18 a les 19 h
PRESENTACIÓ  del documental “POBLE REBEL”, un documental sobre la dissidència a Catalunya des del 1974. “Poble Rebel” procura homenatjar tota aquella gent valenta que, col·lectivament, ha estat creadora d’alternatives durant les últimes quatre dècades.La motivació principal és empoderar als col·lectius a nivell comunicatiu. Donan un primer pas amb la publicació d’aquest llargmetratge fent visible les seves lluites i motivacions.
https://ca.goteo.org/project/poble-rebel

– divendres dia 20 a les 19 h
CINEFÒRUM  amb la pel·lícula “El cas Fritz Bauer” de Lars Kraume. 
La història secreta de la localització i detenció d’Adolf Eichmann a l’Argentina. El 1957, a Alemanya, Fritz Bauer es mou per portar-lo davant els tribunals. Els organismes oficials estan infestats de nazis, que fan tot el que poden per posar-li bastons a les rodes. Una lluita desigual, que Bauer afronta amb coratge i astúcia. I que Lars Kraume presenta en format de cine negre. Premi del Públic al Festival de Locarno del 2015.
https://ateneullibertarigracia.wordpress.com/cineforum/

– dissabte dia 21 a les 8.15 h
EXCURSIÓ al castell de Sant Miquel de Montornès amb el Grup  excursionista de l’Ateneu. Sortida plaça de la Vila a les 8:15 h Agafarem tren a Passeig de Gràcia fins a l’estació de Montmeló. El bitllet individual d’anada val 2,5 € , però si agafem la T10 i compartim l’anada val 1,435 (2,87 anada i tornada). Després farem caminant una ruta circular de 13,8 Km.Us esperem!!!

– dissabte dia 21 a les 19 h
PRESENTACIÓ del llibre  “Els fets de juliol de 1936 a Barcelona. Els protagonistes i les víctimes” amb l’autor,  Just Casas.
Quantes víctimes mortals hi hagué el 19 de juliol? Què se sap del gran nombre de ferits? A quines organitzacions pertanyien uns i altres? Quina edat tenien les víctimes dels dos bàndols enfrontats? Qui eren? etc. El llibre desvetlla al lector totes aquestes preguntes que, per primera vegada, troben resposta des del rigor històric.
http://www.instintosocial.org/resena-del-libro-els-fets-de-juliol-de-1936-a-barcelona-els-protagonistes-i-les-victimes/

– dimarts dia 24 a les 19 h
PRESENTACIÓ  del llibre “La Chanca” amb pròleg de Juan GoytisoloXerrada i vídeos sobre aquest barri d’Almeria i la seva llarga Iluita veïnal amb els seus protagonistes. “El término de la guerra civil significó para el popular barrio de La Chanca el inicio de un largo período de pobreza y miseria. La falta de trabajo y las penurias económicas obligaron a muchas familias, procedentes de esta zona y de otros puntos de la ciudad, a buscar cobijo en las cavidades rocosas próximas al puerto pesquero”.
https://youtu.be/1ol2eVDAje8

– dissabte dia 28 a les 12 h
VERMUT ANTIRREPRESSIU a l’Ateneu amb solidaritat amb les companyes preses a  Alemanya.

– De dilluns a divendres, 13 h a 16 h Menjador popular vegà per a sócies de l’Ateneu, a càrrec de El Berenjenal.

-Tots els dilluns, 19h (a partir del 9/1/17) Classes d’anglès nivell bàsic.

Deixa un comentari